Dneska je čtvrtek, 28.03.2024, svátek má Soňa, venku je 15°C, 137 online
TV 14:47:28

informace o článku

Hodnocení článku:
9/10
Čtenářů:
8069x
Přidáno:
22.11.2004
Autor:
reznor
 

článek

Muži zákona

obal

strážník

To si brouzdám zase takhle diskusí, kde hledám nějaké téma pro svou glosu a doufám v objevení nějaké zajímavé místnosti, kde se to hemží opravdu „inteligentními“ výjevy na slovo vzatých odborníků. A že těchto příspěvků je požehnaně, beru si na ně většinou vidle a hledám tu jehlu v kupce sena, která představuje někoho skutečně rozumného. Při bádání zjišťuju, že mi tu chybí místnost Policejní brutalita, nebo něco podobného, nicméně čím déle hledám, nacházím v diskusích mnoho odkazů zesměšňující české cops, a tak se do toho trochu opřu-držte se, začínáme.

Můžete je potkat každý den, slýcháváte o nich v televizi, rádiu, dočtete se o nich v novinách. Není dne, kdyby nějak nezasáhli do děje hry Život. Nasadí vám botičku na automobil, pokutují vás za rychlou jízdu, za řízení pod vlivem alkoholu, za přecházení na červenou, seberou za držení marihuany, za bombení, žádají občanský průkaz, když se jim nelíbíte (nebo naopak líbíte, a proto si chtějí zjistit jméno a adresu, takže pozor na ně, dámy! I pánové!). Společnost (především pak hiphopová) je nemá příliš v lásce. Nedochází nám, že pokud dostaneme pokutu za rychlou jízdu či za pitomé nesvítící světlo, jde vlastně o jakýsi trest za ohrožování druhých i sama sebe, jakési upozornění: Takhle ne, vole! Nadáváme na ně, vysvlékajíc se tak z vlastní nezodpovědnosti a házejíc na ně svoji špínu. Pózou smrdící vztyčený prostředníček směrem k uniformovaným mužům zákona ukazuje inteligenci zástupců hiphopové (a nejen té) kultury. Uvědomme si, prosím, že nejsme nikde v Americe, v žádném špinavém ghettu. Negr vychovaný opravdovou tváří zapadlé ulice by se vám akorát vysmál.

Uznávám, že je dost nudících se pochůzkářů, kteří vás otravují kvůli sebemenší blbosti, nicméně je naprostá pitomost odsuzovat kvůli tomu celou policii. Taková nesnášenlivost funguje na stejném principu jako rasismus. Aby bylo jasno, podle pár jedinců odsoudí celou skupinu. Máme plnou hubu keců o zasraných fízlech, zkurvených floydech či vymaštěných cajtech, ovšem až se nám někdo vloupá do bytu, první telefonní číslo, které vytočíme bude 158…

Doteď jsem policii vesměs hájil, ale nedá mi abych nezmínil část z dnešní (22.11.2004) reportáže Televizních novin TV Nova o českých policistech, kde jste měli možnost shlédnout opravdu neotřelý a zcela originální tuning vozidel našich cops-Škoda „police“ Octavia combi ve verzi „summer vs. winter edition 2004©“, kde jako dominantí prvek na vozidle bylo přezutí-vpředu, jak už to u hnací jednotky bývá zvykem-bylo přezuto na zimní obutí, na zadní nápravě se vklidu protáčely letní pneu. Přední náprava se otáčela jak mohla, několik desítek koňských sil napěchovaných pod kapotou tohoto superauta doslova čekalo, až bude moct za efektivních smyků zadní nápravy vytáhnout auto i s kvalifikovanou osádkou serpentýnami do kopce… Nutno podotknout že na cestě bylo v tu dobu asi 5-8 cm sněhu a že toto přezutí je ještě nebezbečnější než ponechání letních pneumatik na všech 4 kolech.. inu… Kovářova kobyla… Pod svícnem je…. Kdo vymyslí další? :)

Cílem každého rozumného člověka by měl být klid a mír pro jeho samotného a jeho blízké. Takovému člověku by tedy muži zákona neměli vadit. Nepopírám, že když procházím kolem strážníků, nemrazí mne v zádech, že se nesnažím chovat co nejvzorněji, nepopírám, že se občas při čtení článků na internetu o jejich povedených „zásázích“ někdy válím smíchy po stole ale přesto bychom je neměli brát jako nepřátele, nýbrž pomocníky, ochránce našeho spánku bez skutečných nočních můr. Nebo jste na tom už tak špatně, že při sledování kriminálky nefandíte vyšetřovateli, ale vrahovi, hm? (já osobně jo:) peace--


Copyright © 2000-2024 teenage.cz. ISSN 1213-9564. Jakékoliv šíření toho článku, nebo jeho částí (zvláště pak na BLOGY) je bez souhlasu autora zakázáno!!!

 

Přidej i ty svuj názor!
redwaxfish RE: RE: :))
reznor RE: :)
silhouette :)
 přidat komentář Přidat komentář  zobrazit všechny komentáře Vypsat všechny (3)